Skrivet av: Torbjörn Svensson | 1 juni, 2015

Audio 

Det är…det är deprimerande

Jag förstod det förvisso redan innan hörseltestet men ändock sitter jag där med en klump i magen och kämpar mot lusten att bara slita upp stolen och kasta iväg den när jag väl får höra resultatet. 79 decibel. Nästan hela tio decibel har min hörsel sjunkit på två år. Hejdå grav hörselskada, hej hörselrester. Absurt. Deprimerande. Tungt

Skall inte denna sorgliga parodi lägga av snart? Jag blickar åt horisonten men ser bara grådiset vid mina fötter. 

Så jag tar upp min väska av obsceniteter och slänger ur orden runt omkring mig. Ikväll blir en mörk kväll, men imorgon har kanske ljuset modet att visa sig igen. Packa väskan, fast denna gång med andra tankar än det flyktiga fysiska. Denna gång med något annat än ett deprimerande audiogram. 

Kanske med tankar på en lugn stund i mitt liv.

Annons

Svar

  1. Du har en förmåga att beskriva starka känslor i ord så att man som läsare verkligen känner. Leve ljuset!

  2. Vad tråkigt! Vet hur det är när hörseln försämras… Du har inte funderat på att op in ett cochleaimplantat? Vad det bästa jag gjort förutom att föda barn då 🙂

    • Absolut, och jag kan få om jag vill ha, men jag är så beroende av riktningshörseln, speciellt nu med småttingarna. Men att det blir CI senare, ja det misstänker jag att det kommer bli.

  3. Okej, förstår det.. Jag opererade mig för snart 4 år sen när min dotter var 2 år. Just vad gäller det så funkade det bra att vara döv en månad innan inkoppling som jag var då, eftersom jag bara hör på ett öra som du vet. Bara att höra av dig med frågor när CI funderingarna blir större. Lycka till!

  4. Men va tråkigt att höra, hoppas verkligen försämringen inte fortsätter i samma takt =/ En undran, försämras hörseln också med RP, eller har det skett oberoende av det?

    • Hej Eva! Hoppas jag med. Nej, om man har Ushers typ 2 så skall hörseln vara stilla. Så det är antagligen något annat som spökar.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: