Torbjörn

image

Torbjörn Svensson heter jag. Jag föddes med en grav dubbelsidig hörselnedsättning -83 och -12 diagnostiserades jag även med ögonsjukdomen Retinitis Pigmentosa (RP), eller rättare sagt Usher Syndrom typ 2. Efter mitt besked om min diagnos så beslutade jag mig för att sätta mig ner och skriva ut om alla känslor och tankar om mitt liv för att så lätta på ”trycket”.  Jag har två fina barn, bor och verkar i den lilla kommunen Höganäs i nordvästra Skåne. 

Annons

Svar

 1. […] Läs mer i Torbjörns blogg ”Att leva med RP” >> […]

 2. Hej!, såg ett inlägg på facebook som en av mina vänner delat. Jag är själv döv, lyckligtvis ser jag bra. Men en kompis till mig här i holland har ”uppfunnit” en skylt du kan ha på ryggsäcken eller jackan eller så som kanske gör det enklare att se att du har hörselproblem också. Se sidan http://www.worldwidevisible.com/ längst uppe till höger finns flaggan så du kan läsa på engelska (om du kan det) Mvh Ewa från holland

  • Hej Ewa! Vilket bra tips, tack! Kul att du hittade hit 🙂 Mvh Torbjörn

 3. Hej Torbjörn!
  Det var trevligt att läsa vad du har sjukdom att leva med.
  Jag har några frågor till dig så hör av dig via mail.

  Mvh Olsson

 4. Hej Torbjörn
  Vi träffades på Göteborgs Stadsmuseum igår. Tack för en mycket bra föreläsning!
  Jag frågade om du har möjlighet att komma till Vara i april. Hör gärna av dig till mig via mail. Tack på förhand!
  Mvh

 5. Hej Torbjörn!
  Jag var på seminariet Kännbart i Ystad och blev mycket inspirerad av ditt föredrag. Jag vill skriva om det på min egen blogg.
  http://www.blogg.karolinarashwane.se
  Den handlar om livet och konsten.
  Jag undrar om jag får tillåtelse att använda din bild på dig själv som finns på denna sida?
  Vänligen Karolina

  • Hej! Vad glad jag blir att höra det! Självklart! Ha en fin helg!

 6. Tack för din medverkan i Gokväll.
  /Peter

 7. Hej Torbjörn!
  Såg klippet från Go’kväll tidigare i höst och blev som många andra som såg programmet väldigt imponerad och fascinerad av ditt sätt att kommunicera. Jag blev nyfiken och googlade på ditt namn och hittade på så vis hit till din blogg. Med tårar rinnande längst kinderna läser jag hur du beskriver ett liv fyllt av ångest och isolering. Och jag blir så ARG!! Hur kan samhället ha blivit så här? Var finns medmänskligheten och solidariteten? För självklart tog jag för givet när jag såg inslaget på Go’kväll att du har assistans och tolkar 7 dagar i veckan, 365 dagar om året. För något annat är verkligen inte rimligt!!! Som förälder till tre barn så blir jag förkrossad att läsa att du på många sätt förlorar att följa dina barns uppväxt och att dina barn förlorar den relation till sin pappa som de har rätt till.
  Nu till min poäng… Finns det nåt jag kan göra? För så här kan det bannemig inte vara. Du har rätt till assistans. PUNKT! Du är ju väldigt duktig på att skriva. Du skriver på ett sätt som berör och engagerar. Kan du skriva ihop en text om din situation och ta med kanske en bild och publicera på sociala medier? Jag lovar att göra allt jag kan för att det i så fall ska få så stor spridning som möjligt. Tipsa media?
  Allt gott/Sofia Svensson

 8. Hej!
  Vill tacka dej för ditt otroligt fina föredrag som du höll för oss på Zoegas Kaffe. Du berörde verkligen och manade till eftertanke.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: