Skrivet av: Torbjörn Svensson | 21 maj, 2015

Ansökan nummer två

Imorgon är det dags för andra rundan av ansökan om ledsagning via LSS, då ansökan avslogs förra gången. Och jag mår piss. Jag mår piss över att behöva känna denna känsla av att jag inte får den hjälp jag behöver, att nästan med nedsänkt huvud bara acceptera att det inte är medmänsklighet som styr utan pengar och okunskap. Jag förstår inte varför. Hade jag klarat mig utan assistans så hade jag verkligen inte ansökt om hjälp, för jag tycker inte precis att det är något roligt att behöva promenera runt med en annan människa som är mina ögon och öron. Att ha dövblindhet suger verkligen, både i att ha diagnosen men även att aldrig riktigt bli förstådd med vad det innebär att ha det.

Förra gången så kände jag mig verkligen nedkörd i botten när jag fick det negativa beslutet. Men också sorgsen över känslan inte vara värd något. Att sitta mitt emot en människa som skall besluta något så viktigt som att jag skall våra vara en del av samhället eller inte, det är ingen angenäm upplevelse. Man känner sig så jäkla liten och obetydlig. Jag komprimeras till en A4-sida med text, en arbetsuppgift, en kostnad, en belastning och allt detta avslutas med en liten signatur längst ner. sen vänds bladet, läggs undan. Avslutat.

Kvar är jag, i landet Utanför.

Annons

Svar

  1. Avslår kommunen pga att de anser att du inte tillhör personkretsen gör LSS eller för att du inte har behov av ledsagning? Det förstnämnda är svårt att slåss mot genom överklaganden, det andra lättare.

    • Hej Erika! Föregående ansökan avslog de med motivering att jag inte tillhörde personkrets 3.

      • Surt. Att behöva beskriva hur att vara dövblind har stor negativ påverkan på den dagliga livsföringen när det borde vara uppenbart för vem som helst… Tyvärr vet jag att domstolarna ofta går på kommunens bedömning. Du kan ju även ansöka om ledsagning via socialtjänstlagen. Be isof om hjälp att fylla i ansökan så att de bokstavligen SER hur hjälpbehovet ser ut!

  2. Håller tummarna och önskar positivt svar denna gång! Om inte; överklaga och kör igen!!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: