Skrivet av: Torbjörn Svensson | 31 december, 2016

Gott nytt år!

Nu sitter jag här, med några få timmar kvar av det gångna året och summerar. Jag ser tillbaka på det år som har förmodligen varit ett av de mest intensivaste någonsin i mitt liv. Att ta steget att flytta bort från ett gemensamt hem och ett äktenskap, till att försöka bygga upp ett nytt liv var en sådan intensiv händelse. I kölvattnet av att flytta så innebar det också att massa nya kamper startades för att få den hjälp man behöver för att få vardagen att funka. En kamp som genererade mycket uppmärksamhet, både i medier och i folkmun, men som i verkligheten inte alls gav det som vi alla hoppades på. Nu säger jag alla, för det är inte bara jag i min situation, utan jag har två väldigt fantastiska barn som vill ha sin pappa, samt familj och vänner som vill ha Torbjörn i sitt liv. Det är nog det som jag faktiskt sörjer mest under det gångna året att det system jag hade hoppats på inte fanns där för att ge mig möjligheten att leva som fullvärdig samhällsmedborgare.

Men detta år har också inneburit en massa nya möjligheter och framgångar. Jag fick möjligheten att följa med på resan med Kännbart ytterligare ett år och med alla de fantastiska upplevelser det innebär. Jag har även fått med mig väldigt mycket minnen från mina barn, mina nära och kära. Det är fantastiskt hur människor kan utvecklas och anpassa sig efter livets märkligheter. Varje ögonblick som är värt att spara har  jag också vårdat ömt och placerat i det minnesfack där jag spar de viktigaste händelserna. Tacksam för alla dessa möten med personer, både nya som gamla, där jag fått känna mig delaktig.

Under året som gått har jag även själv utvecklats i en rasande fart där insikterna har nästan avlöst varann. Jag har nu förstått att den viktigaste kunskapen får du när du väljer att umgås med omsorg. När man umgås med personer som låter en få utvecklas och stöttar en, då kan man nästan växa till oändliga höjder.

Men den absolut viktigaste läxan jag har lärt mig är att tro på mig själv, öppna mitt sinne och våga. Dessa viktiga nycklar har genererat en utgiven bok och ett antal konstverk, men jag har också fått växa inombords.

Det går inte att enkelt klassificera 2016 som ett positivt eller negativt år, utan jag väljer att kalla det för ett väldigt intensivt sådant. Varje positiv del bär jag med mig, tacksam över att få uppleva. De negativa bitarna låter jag istället bygga upp en erfarenhet som kommer innebära att framtida motgångar inte blir lika tuffa. Oavsett vad, så är jag tacksam över att få finnas här på denna jord, leva med en fantastiskt familj, ha mina fina barn och omges av världens bästa personer. Sen förglömmer jag inte heller Dig kära läsare, för att du läser mina ord och delar mina upplevelser. Det är fantastiskt att få vara någon som Du vill läsa om och jag är tacksam över att Du finns. Är det något jag vill ge dig, som en ”sista minuten present” innan klockan slår, så är det att aldrig missa ett ögonblick att leva. Oavsett om det är en jorden runt resa du gör eller om du sitter på en filt och häller upp en varm choklad åt dina barn, så glöm aldrig bort att vara Där och Nu. Njut och upplev, stressa inte.

Önskar Dig kära läsare ett fantastiskt Gott Nytt År, vi ses nästa år med nya textrader från denna skärm. Ta hand om Dig!

Vid tangentbordet

//Torbjörn

Annons

Svar

 1. Härligt att läsa bäste broder! Dina steg från klarhet till klarhet, styrka till styrka och glädje till glädje lär mig mycket!
  Stor kram inför ett nytt härligt år!

  • Tack Fredrik, dina ord värmer verkligen! Stor kram och god fortsättning!

 2. Må 2027 bli ett spännande åt! Hittade ett citat som jag Vill dela med dig. Kram 🙂

  ”Den största gåvan är livet.
  Den näst största gåvan är
  makten och möjligheten
  att välja vad vi ska göra
  med livet.”

  Stephen Covey.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: