Skrivet av: Torbjörn Svensson | 24 maj, 2018

Deafblind Challenge Helsingör – Helsingborg 2018, part five

Så sitter jag här nersjunken i min soffa. Memorerar varje ord jag skall skriva i det som blir detta blogginlägg. En dag kvar, nej till och med mindre än det. Det som dök upp som en idé för ett år sedan är nu en dag bort. Allt som vuxit fram, all kamp, alla tårar och svett. Bakslagen i mitt liv som fått evenemanget att växa. Svårigheten att träna, för det blev ju endast sex tillfällen som jag har kunnat träna inför paddlingen. Engagerade människor, fantastiska sponsorer och händelser som format evenemanget, och fått det att gå i rätt riktning. Känslan av att få genomföra något tack vare att personer tror på mg och min idé. Tårarna som faller när jag inser att jag inte kommer få träffa mina barn, att jag skall dömas till ett liv i isolation, för att min kommun, landsting och stat tycker att jag kostar för mycket. Glädjen när jag fått sitta i min kajak och bara känna mig fri för en sekund. Tankarna flyger omkring, svävar och virvlar in i varandra för att så skiljas åt igen. Soffan känns mjuk och hård på samma gång, som om den strålar ut känslorna inför imorgon. Imorgon, dagen med ett stort I. Dagen då ett år blir nu, dagen då jag skall försöka bemästra ett sund, det tuffast sundet. Jag SKALL ta mig över, jag skall! Spelar ingen roll att jag fått så lite träning som jag har fått – för det är så mitt liv ser ut, inte fritt. Men imorgon är jag fri, för en stund och jag kommer njuta av varje paddeltag. Frihet.

EVENEMANGSINFO:

Deafblind Challenge Helsingör – Helsingborg 2018! 

Varmt välkommen till en paddling utöver det vanliga. Torbjörn Svensson kommer bli den första någonsin med dövblindhet att ta sig, i en kajak, över ett av världens svåraste sund – Öresund. Det gör han för att uppmärksamma dövblindas situation i Sverige och för att visa att med rätt stöd är ingenting omöjligt!

Var: Ekobryggan Helsingborg (Norra hamnen, framför Dunkers kulturhus).
När: den 25:e maj kl 13-15 (paddlingen beräknas starta från Helsingör ca kl 13:30).

Arrangemanget är teckenspråkstolkat!  

 

Tävling! ”Hur lång tid kommer det att ta?”

Var: Ekobryggan.

När: kl 13-13:30

1 pris: ICA Presentkort, värde 2000kr!

”I samarbete med @icakvantumhoganas så kan man under Deafblind Challenge Helsingör – Helsingborg 2018 tävla om ett ICA-presentkort värt 2000kr! Hur gör man för att vara med i tävlingen? Jo, den 25:e maj mellan kl 13-13:30 på plats på Ekobryggan i Norra hamnen, Helsingborg, så letar man upp mig Sofia (på bilden) och lämnar den tid du tror att Torbjörns paddling kommer att ta från Helsingör till Helsingborg. Den som har rätt tid eller närmast vinner presentkortet!”

 

 

Per i Viken i samarbete med ICA Kvantum Höganäs kommer att bjuda på sin klassiska korv med  bröd, med dricka och   tilltugg under evenemanget. 

Obs! Begränsat antal på 100 st, max en per person.

 

Under evenemanget kommer Jesper Jeppissh Pihl från Black  Music Group och Höganäs Musikkår att erbjuda musikunderhållning.

 

Vill du få uppleva taktil handmassage och samtidigt stödja ett gott ändamål? Kolla då hit! Kerstin Dahl kommer på plats vid Ekobryggan den 25:e maj kunna erbjuda ”gratis” (25kr) taktil handmassage. Detta gör hon i samarbete med Förbundet Sveriges Dövblinda då kostnaden på 25kr för massagen går oavkortat till fonden Mama Magnus som riktar sig till barn och ungdomar med dövblindhet i Östafrika. Detta tycker jag är ett fantastiskt initiativ och jag hoppas att många av er som kommer testar på massagen för denna lilla summa, för det väldigt viktiga ändamålet!

 

Har du behov av ledsagning/assistans under Deafblind Challenge Helsingör – Helsingborg 2018? Kolla då in här! Sundsgårdens Folkhögskola utanför Helsingborg kommer med elever från assistentlinjen kunna erbjuda ledsagning, stöd och vara behjälpliga under evenemanget den 25:e maj. Har man en synnedsättning, dövblindhet, rörelsehinder – så kan man få ledsagning till och från Helsingborgs Central under evenemanget. Eleverna, som kommer bära svarta tröjor med texten ”assistentlinjen”, kan handalfabetetoch enkla tecken, och kommer göra sitt bästa för att man skall få en trygg ledsagning. Vill du boka ledsagning eller undrar du något om assistanslinjen, maila då till anna.karlsson@stud.sundsgarden.se eller ring/sms till 0733266957. Obs! Senaste dag för bokning av anmälan är den 24:e maj!

Vi som stöttar DEAFBLIND CHALLENGE HELSINGÖR – HELSINGBORG 2018©

”Aterra erbjuder upplevelser och försäljning av kajak och upplevelseprodukter. Vi vill tillgodose den moderna människans behov av upplevelser, att komma igång med såväl vardagsnära äventyr som lite mer avancerade upplevelser. Vi vill hjälpa dig att ta första, andra och tredje steget till ditt nya liv. Aterra erbjuder försäljning av kurser inom äventyrs och upplevelserelaterade sporter.”


 

”Hör med oss först! Vi är mer än bara ett tryckeri.”


 

”Vi är specialister inom it-säkerhet. Det är vårt fokus varje dag, året runt och dygnet runt. Därför kan vi säga att vi är bland de bästa- om inte den absolut bästa- i världen på det vi gör. Men det handlar inte bara om att skydda sig från hot, utan man måste även få utveckla sitt företag och sin verksamhet för att bibehålla konkurrenskraft. Vi säkerställer att ni får göra ert jobb med trygghet. När ni litar på oss blir vardagen lättare för er.”

 


”Hos Solentro skapar man busenkelt sin egen bok – enkelhet, kreativitet och skapande ligger i fokus när du gör din egen bok. Solentro bokskapartjänst är helt webbaserad och ingen nedladdning av program behövs – lycka till med din bok!”

 


”Förbundet Sveriges Dövblinda  är en partipolitiskt och religiöst obunden intresseorganisation. FSDB ska utifrån principen om alla människors lika värde arbeta för rätten till full delaktighet, jämlikhet, självständighet och självbestämmande för personer med dövblindhet på alla områden i samhället. Ända sedan bildandet har FSDB också haft en viktig funktion för att bryta den isolering som kan följa av dövblindhet.”

 


”Iris Hjälpmedel erbjuder hjälpmedel både för personer med synnedsättning samt dövblindhet. ”Bra för alla men nödvändiga för en del” är mottot. Läs mer här www.irishjalpmedel.se”

 


”Tryck T-shirt tryck hos tshirt.nu – tshirt tryck och kläder med ditt eget textiltryck -Alltid till bästa pris på tshirt.nu!
Vi trycker ditt eget tryck, BILDER, TEXTER m.m. på allt! Vi trycker på ljusa, färgade och mörka tröjor! Minsta antal 1 st!”

”Välkommen till ICA Kvantum, din matbutik i Höganäs. Allt du behöver för vardagsmat och fest – färskvaror, frukt och grönt, mejeri och chark.”

 


”Vi lever på kvalitet och vi ser alltid till att du som konsument får det där lilla extra som man så gärna strävar efter. Vi tillverkar allt med högsta kvalitet på alla våra färska råvaror och tillsammans med kunnig personal kan man inte få bättre produkter!”

 


 

Kerstin Dahl Certifierad diplomerad Taktipro™ taktil massör, undersköterska 

Taktipro taktil massage, en mjuk omslutande beröring av huden, omtanke och lyhördhet för individens integritet och behov. Behandlingen skapar balans i kropp och själ.                        Etik och bemötande är viktiga delar av metoden, närvaro och koncentration, att med ett lyhört bemötande se till hela människan.
Taktil massage är en erkänd komplementär metod och grundas på forskning och beprövad erfarenhet. 

För tidsbokning och information ring eller skicka sms: 0761–884242
mail: kerstin.dahl@live.se
Besöksadress: Ängelholm, även hembesök.

 


 

Film & Foto med drönare

För privatpersoner & företag

Besök view120.se

 


 

”Fotografen i Helsingborg med modern studio och med naturen inpå knuten. Erbjuder egentillverkning och några av branschens bästa produkter. Välkomna!”

 


 


 

”Scandlines seglar hela dygnet och har alltid öppet i shopen och café ombord!”

 


 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: