Skrivet av: Torbjörn Svensson | 28 april, 2016

Är det mat snart?

jhbwrfjuh

ewfölojwrfojäklwef

ö,rfäöwe, !!1123sd

Hej, Hugo här. Det funkar tydligen inte så bra för mig att skriva ner mina wsdfwkvfnöwklfejijfe bokstäver i rätt följd här. Låter pappa skriva istället.

Pappa lyssna nu, och skriv ner EXAKT vad jag säger. *rap*, nej inte det! Det var ju inte något jag sa! *stön*

Jag heter Hugo, är 1,5 år och ett riktigt matvrak. Matvrak är egentligen en underskattning då jag tydligen ärvt pappas gener…tur jag ärvde just de generna och inte hans taskiga syn och hörsel! Eller ja, pappor hör och ser  tydligen så dåligt, eller kanske det bara är när de skall gå ut med soporna som sinnena försvinner? Nåväl. Han hör jättedåligt, och ser jättedåligt, men verkar vara rätt glad ändå. Toppen för mig som oftast är jätteglad, älskar skratt och att busa. Eller ja, när jag får som jag vill i alla fall. När jag blir arg så är det för jag INTE FÅR NÅGON MAT!!! Skall det vara så svårt? Herregud! Bara ge mig maten, NU!

Jag har en syster. Alva heter hon, men när jag försöker säga hennes namn så blir det ”ajja”. Hon är en underbar storasyster, och så jäkla jobbig ibland. Då smäller jag till henne. Då kommer mamma eller pappa och ser så där väldigt arga ut och placerar mig i STOLEN. Där får jag sitta tills jag lugnat mig lite. Märkligt, skall jag inte få mat när jag sitter här? Hallåååå?

Alva är cool. Och hon lär mig så enormt mycket saker. Typ vart maten finns, hur man skaffar mat och hur man gör för att påkalla uppmärksamhet för att få mat. Ibland äter jag även upp delar av hennes mat, moahahahaha! Men det är lugnt för henne, hon är snäll och delar alltid med sig. Mums!

Men hon gör också andra saker som jag lär mig. Att om man skall få kontakt med pappa så måste man banka. BANKA är kul! Det betyder att man slår på saker så att det låter och känns JÄTTEHÖGT. Jag lärde mig jättesnabbt att om man slår på pappa så inser han man vill prata med honom. Eller fixar MAT till mig! Äter man och så plötsligt är MATEN slut, då  bankar man i bordet så fattar den gamle gubben att jag vill ha mer mat!

Man kan göra annat också för att prata med pappa. Alva tecknar ibland, gapar ännu mer och skriker då och då. Det är kul! Jag försöker med mina små knubbiga fingrar göra tecken. Förresten jag heter Hugo, *pekfinger mot nästippen, upprepa*. Blir så glad när man förstår vad jag menar! Ännu bättre att mitt tecken är så nära till att peta i näsan. Pappa ser så glad ut när jag tecknar HUGO men ser så förfärad ut när mitt pekfinger hittar in i näsborren samtidigt. Men det är ju så skönt! Blir det mat snart?!

Det gör ont att pappa går på en. Aj aj aj. Fast jag börjar fatta att han bara går rakt fram och inte ser mig. Ibland stoppar jag honom, håller ut armarna och skriker till. Men Alva är så cool, för hon bara glider smidigt undan när pappa går. När mina ben vill lyda mig ännu mer så skall jag hoppa undan så fort pappa går rakt fram! Jag älskar att HOPPA! Och klättra upp på saker att hoppa från. Soffor, stolar, bord, hyllor, varför gör man dem så höga om det inte är för att man skall klättra upp på dem? Som jag flinar när jag står längst upp, så himla härligt det är! Sen hoppa ner! Slår mig, vrålar en stund och sen upp igen! Det är så roligt för när någon ser mig stå där högt uppe så får de alltid den där skräckslagna minen i ansiktet och jag njuter ännu mer! Är det mat snart?

KITT är SÅ rolig. Typ världens längsta käpp som man kan slå ner saker med! Pappa har den när han går. Så himla skönt, för han hinner känna mig med den innan han trillar över mig. Tänk er det, 100kg över lilla mig! Alva lånar den ibland, förklarar utförligt för pappa varför hon behöver låna den och lämnar tillbaka den ordentligt. Jag bara tar den, hahahahahahaha! För när jag ler mitt leende så kommer jag undan med vad som helst!

Ibland dyker det upp svartklädda människor hos oss. Tydligen heter de dövblindtolk allihopa! Nej nu fattar jag, de heter det i efternamn! Jag heter Svensson i efternamn och de heter Dövblindtolk i efterhand. Så ibland kommer Johanna Dövblindtolk, ibland kommer Mona Dövblindtolk och ibland Josefin Dövblindtolk. Kommer de alla från samma familj? Vissa av dem är jag väldigt förtjust i, då brukar jag bjuda på det där leendet som jag använder när jag vill ha något. Men de brukar oftast stå med pappa och teckna i hans hand. Men jag då! När får jag mat?! Jag kan teckna HUGO *pekfinger mot näsa*, *ler stolt*.

Suck det här var tråkigt pappa – kan jag få skriva lite själv?

ugrkjfhihkb weflkhnlkwen kjuigehwef bwieugiugwewb  wefflwehwfijwefwdecfwrdef

Nej du får sköta den biten pappa. Det gör du så bra! Alva, alva, alva, alva. Fniss kul att upprepa saker. Pappa! Pappa! Pappa! Nu fattar han! Jag slog till honom och plötsligt tittar han på mig med sina blå ögon. Det är viktigt att man rör pappas händer, att man visar honom. Om jag pekar på något så känner pappa min hand åt vilket håll jag pekar. Alva gör det också, ibland tecknar hon och ibland tar hon pappas hand och visar honom. Jag älskar Alva! Fast hon är lite jobbig ibland…men inte slå, inte slå, inte slå!

*slå till pappa* Dricka! Dricka! Dricka! Nu fattar han, när jag tecknar vatten! Jippie! Vill inte skriva mer! Vill Inte! Dricka!!!

Tack pappa! Nej, vadå pyjamas? Nej! JAG VILL INTE SOVA! NEEEEEEJ!!!! SLUTA! VILLL INTE…vill inte….vill inte…vill inte…sova. *Drömmer om att springa runt ett träd i all evighet*.

Någonstans där i drömmarnas värld vet jag om att när jag vaknar så funkar det inte att skrika för att väcka pappa. Då tar man upp napparna och kastar dem på pappa, gärna i ansiktet. Det vaknar även den mest inbitne sjusovaren av. ”Pappa, pappa, pappa, pappa, mat, mat, mat, mat” fast i uttryck av nappar som träffar en i ansiktet. Fniss!

Och det skönaste är att trots att det som andra ser är annorlunda här är så himla naturligt för mig. Jag vet inget annat och det är inget jobbigt för mig att ha det så här. För pappa är min pappa.

Oavsett hur lite han ser eller hör. 

/Vid tangentbordet, Hugo Svensson.

 


Responses

  1. En klog lille søn, du der har.

  2. Jag bara måste få träffa Hugo o Alva snart igen! Blir jag poppis om jag har med mig lite gott käk? =D


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: