Skrivet av: Torbjörn Svensson | 25 april, 2016

Jag är Sarah, del två.

Förra året så fick jag möjligheten att få besöka Tyst Teaters uppsättning ”Jag är Sarah”. En mycket stark och berörande föreställning om hur det är att leva med dövblindhet, hur det är att vara adopterad och om personen Sarah. Jag blev verkligen djupt berörd av både igenkännande men också av hur öppenhjärtigt Sarah berättar om sitt liv. Du kan läsa mer om upplevelsen  här, i mitt blogginlägg Jag är Sarah

Igår så visade SVT hennes föreställning och givetvis så satt jag bänkad framför tv-skärmen. Denna gång för att uppleva föreställningen i digital form. När timmen var gången och jag satt där ihopsjunken i soffan så kom det, precis som förra gången, en liten tår. Tåren var fylld av känslorna av igenkännande och den starka upplevelsen. Men tåren innehöll också ett hopp, en önskan om att denna föreställning kan innebära då mycket mer än just bara en föreställning. En önskan om att rätt personer får se denna viktiga information. Att sådana individer som fattar viktiga politiska beslut som påverkar vår vardag får upp ögonen om hur otillgänglig, diskriminerande vårt samhälle faktiskt är mot oss som har denna typ av funktionsnedsättning. Men också att allmänheten får se vad dövblindhet är och därmed fylla de kunskapsluckor som orsakar fördomarna samt oförståelsen. 
Men kanske är det allra viktigaste, att bakom varje vit käpp, att bakom varje funktionsnedsättning finns det en person. Där visar Sarah med sin helt fantastiska prestation på scenen att det finna någon bakom alla väggar. Det gör föreställningen ännu viktigare att sprida, att dela ut till andra som inte sett den. Därför uppmuntrar jag dig att dela länken till avsnittet på SVT play, som finns kvar en månad till. 

Allt för att dela något som betyder så mycket för många i detta avlånga land. Men det Sarah berättar är dock inget som räcker bara en månad. Nej när man så själfullt och fantastiskt visar något viktigt så sträcker det sig långt längre än så.

Det är ta mig tusan tidlöst.


https://rpblogg.wordpress.com/2015/09/15/jag-ar-sarah/


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: