Skrivet av: Torbjörn Svensson | 31 januari, 2015

Gästbloggare Nr 2: Jackie Hansen – UsherSoWhat.

index

Hej.
Jeg hedder Jackie. Jeg er 26 år gammel og bor alene i Holbæk i Danmark. Jeg bor ca 70 km fra København.
Jeg har Usher 2.
Jeg fik konstateret Usher 2 da jeg var 16 år gammel. Dette betød ikke så meget for mig dengang, i dag har det dog en noget større betydning for mig.
Jeg hører mellem 10-70 db, jeg kan tegnsprog og jeg har ca. 5 graders syn tilbage.
For ca. halvandet år siden begyndte mit syn at udfordre mig meget i hverdagen. Jeg begyndte at få problemer med at se mennesker omkring mig, vælte ned af trapper, gå ind i døre og andre ting der var klodsede for mig selv. I den forbindelse fik jeg i oktober 2014 fået bevilliget en kontaktperson som kan hjælpe mig med at handle ind en gang om ugen, hjælpe hvis jeg skal shoppe, ud og opleve ting eller lignende. Til hverdag bruger jeg den hvide blindestok for at kunne befærde mig udenfor. Men ellers synes jeg at jeg klarer mig fint. Jeg klare selv alt derhjemme.

I min hverdag er jeg uddannelsesassistent i en virksomhed hvor vi beskæftiger, uddanner og opkvalificere mennesker med handicap, primært blinde og svagtseende.
Her koordinerer jeg uddannelserne, underviser i IT, salg, kundeservice og ligende. Jeg sidder også som ”phoner” i samme virksomheden 2 aftener om ugen, da virksomheden fungerer som et professionelt telemarketingbureau. Jeg fungerer meget som en blæksprutte hvor jeg hjælper til i alle afdelinger i virksomheden.
Jeg er ansat i fleksjob, hvor jeg arbejder 18 timer om ugen.
Jeg har nu snart været ansat i 4 år og jeg elsker mit arbejde.

Ved siden af mit arbejde er jeg formand i FDDB (Foreningen Danske DøvBlinde) Ungdom. Her har jeg været formand i 5 år. Her til sommer holder Danmark NUL (Nordisk UngdomsLejr). Det bliver rigtig spændende at møde flere unge fra Norge, Sverige, Finland og Island. Udover NUL arrangerer vi også 2 weekendture hvert år samt 4 endags ture og et teenagetræf. I alt er vi 5 i Ungdomsudvalget hvor vi alle bestemmer og styrer lige meget.

Jeg er blevet spurgt af Torbjørn om jeg vil skrive et gæsteindlæg på hans blog, og det vil jeg selvfølgelig rigtig gerne. Jeg synes det er en rigtig flot blog Torbjørn har. Den er virkelig til stor inspiration. Samtidig synes jeg at det er vigtigt med et nordisk samarbejde hvor vi kan udveksle erfaringer.
Selv begyndte jeg i november 2013 at skrive blog i Danmark. Torbjørn var hurtig om at opdage min blog. Det er jeg rigtig glad for. Det har hjulpet mig meget at vide hvordan Torbjørn har gjort tingene.
Selv mener jeg at jeg er den eneste i Danmark med Usher der blogger omkring udfordringer der måtte være i forbindelse med Usheren.
Det har medført til at jeg har været til oplæg i Odense i en temadag hvor det handlede om Usher. Der er folk der er glade for den måde jeg er begyndt at skrive omkring det at have Usher.
Jeg begyndte selv at skrive, da jeg synes at jeg kunne finde rigtig meget information om Usher i praktisk orientering. Desværre var der ingen der rigtig kunne fortælle mig hvad det betød i virkeligheden, hvordan det kunne påvirke en både psykisk og fysisk.
Du kan læse min blog her: http://www.ushersowhat.wordpress.com (siden er på dansk).
Desuden har jeg lavet en Usher gruppe i Danmark ”Usher Syndrome (Danmark)” samt for nyligt har jeg oprettet en gruppe der hedder ”Døvblinde i arbejde”.
Jeg har i forbindelse med min blog også lavet en facebookside der hedder ”Usher so what – livet med Usher syndrome”

Tak fordi du opdagede mig Torbjørn. Jeg er sikker på at vi får et rigtig godt samarbejde op og køre.
Tak for din hjælp indtil nu, det har bestemt været nyttigt.

Mange hilsner Jackie Hansen


Responses

  1. Vad kul att läsa från vårt grannland och om dig Jackie. vi har mycket gemensamt och skulle kunna göra mycket tillsammans.
    många varma hälsningar till dig från Berit Jildenhed


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: