Skrivet av: Torbjörn Svensson | 10 juli, 2014

The Bradley

eeee

Äntligen är den här, The Bradley!

 

För några månader sen så höjde jag ena ögonbrynet av nyfikenhet när Frida skrev om denna klocka i sin blogg. Efter att ha luskat runt lite på internet så fann jag deras hemsida och beställde ett eget exemplar. Väntan har varit lång men i morse så fann den vägen hem till min ytterdörr där en väldigt exalterad Mr. Svensson stod och studsade av förväntan. Vill påstå att mitt beteende inte var helt olikt min älskade dotters beteende när Tomten dyker upp med julklapparna på julaftonens kväll. Nästan magiskt.

När jag väl hade schasat iväg brevbäraren så satte jag mig vid köksbordet med paketet för att öppna det tillsammans med Jenny och Alva som åskådare. Jag rev bort det vadderade kuvertet i en hast för att låta mina ögon glimma när jag fick se det coola paket som ”The Bradley” kommer med. När man öppnade upp det lilla paketet och fick se den klocka som man endast har sett på bilder tidigare så kändes det lite som att finna den heliga graalen. Ibland kan förväntningar falla lite platt när man inser att det man drömt om inte alls var något speciellt i verkligheten, men så var det inte i detta fall.

När jag väl hade placerat det fina armbandsuret om min handled så började jag direkt med att ”känna” över hela klockan för att se om jag kunde avläsa den korrekt. Efter en stund trevande så insåg jag att det kommer jag kunna göra utan några som helst problem och med lite träning så kommer jag kunna göra det väldigt smidigt och enkelt. Min träning ligger nu i att kunna visualisera lite snabbare klockan inombords och förstå vad tiden är när mina fingertoppar läser av urtavlan.

Klockan är designad så att urtavlan har upphöjningar för de olika klockslagen ända ner till fem minuter. Så om man känner med fingertopparna så kan man känna av märkning för klockan 12, 3, 6 och 9 och dess emellan kan man känna av fem minuters markeringar. På själva urtavlan löper det ett spår där det ligger en liten kula i som markerar minuterna (den långa visaren) och längs med kanten finns ett annat spår där en liten kula markerar timmarna (den korta visaren). Kulorna drivs förövrigt runt av magneter som sitter inuti klockan, så om man även skulle slå ur en kula ur läge så kan man bara skaka till klockan lite snabbt så hamnar den rätt igen. Så vill man veta tiden så känner du bara av med fingertopparna var de två kulorna är i förhållande till den upphöjda urtavlan.

I för övrigt är klockan designad och utformad i samarbete med Brad Snyder, där av urets namn ”The Bradley”. Brad Snyder är en före detta soldat i USA´s arme som blev av med synen i explosion under sin insats i Afganistan. Efter sin olycka så valde han att satsa på simning och kunde via sin målmedvetenhet kamma hem två guldmedaljer i Paralympics 2012 och innehar nu världsrekordet på 100 och 400 meter fristil.

Mer att läsa om både The Bradley, om Brad Snyder och om företaget som tillverkar dem finns på Eone Time`s hemsida.

Men nu skall jag återgå till min fina klocka och vara nöjd över att ha ett hjälpmedel som är både snyggt och praktiskt.

 

//T

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: