Skrivet av: Torbjörn Svensson | 18 februari, 2014

Eye

Jag fick en idé för ett tag sedan om en målning som skulle symbolisera vad jag går igenom med min dövblindhet, specifikt med min diagnos Ushers Syndrom där min syn försvinner.

Så jag satte mig ner och skissade och fick fram idén om hur det skulle se ut. Tyvärr är det så att jag är verkligen jättedålig på att rita och måla, så jag insåg snabbt att om det skall bli något bra av iden så måste jag lämna över till en som är betydligt mer kompetent än vad jag är.

Efter en stunds funderande så dök min vän, Sandra´s namn upp i tankarna! Yes, tänkte jag, hon är den rätta till att göra denna! Så jag hörde av mig till henne om hon skulle kunna tänka sig att hjälpa mig. Jag blev väldigt glad när hon tackade ja, så jag skickade iväg min föga smickrande ritning och efter några veckors tid så damp resultatet ner i brevlådan. Och jag är så nöjd! Tack Sandra!

Bild

Copyright   Torbjörn Svensson

För att förklara lite mina tankar om denna bild. Symboliken är sådan att min diagnos kretsar väldigt mycket runt mina ögon, och det är ju min syn som försvinner. Så jag valde att sätt ögat i centrum. I underkant av ögat finns det en stor tår som håller på att droppa ner ifrån ögat. Tåren symboliserar all sorg som har att göra med Retinitis Pigmentosa, all dess tragik. Sen i ovankant av ögat växer det upp en vacker blomma, fullständigt full av liv och skönhet. Denna blomma symboliserar det positiva i diagnosen, allt det goda som kommer ur detta trasiga öga. Som till exempel att jag har fått en insikt om hur vackert livet är och att man måste ta tillvara på det. Även att tack vare diagnosen så har jag fått träffa massa nya härliga individer, fått nya vänner och fått uppleva saker jag aldrig annars hade fått göra.

 

Detta är jag.

 

Annons

Svar

 1. otroligt bra konstverk med fin eftertanke! skulle kunna vara en tatuering. bra driv att arbeta tillsammans – att ”samskapa” – som jag fick lära mig idag är ett nytt bra inneord! styrkekram Fredrik

  • Tack Fredrik! Faktum är att jag har varit sugen på att göra denna som tatuering ett bra tag. Hoppas att det blir av också, för den är ju riktigt cool!
   ”Samskapa” – det skall jag ta med mig! Tack! Kram Tobbe

 2. Så underbart! Inte bara elände som kommer ur detta 😉
  //cia

  • Hej Cia!

   Precis! När värsta biten har lagt sig så dyker det faktiskt upp bra saker också. Ha en bra dag!
   //Tobbe

 3. […] I ett tidigare inlägg här på bloggen så publicerade jag en bild på ”FlowerEye”, en målning baserad på en idé som uppkommit i min livskris kring Retinitis Pigmentosa. Tack vare en god väns excellenta skicklighet med pennan så blev resultatet över förväntan och jag kunde stolt publicera den här på bloggen. Inlägget med bilden samt med all bakgrundsinformation finner du här. […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: