Skrivet av: Torbjörn Svensson | 25 juli, 2013

Den gyllende drycken

Egentligen känns det här blogginlägget lite VÄL off topic här, men jag tyckte ändå det kunde bryta av min bloggs vanliga ältande. Jag fick en massa olika öl-sorter på min födelsedag i våras och lovade att betygsätta dem allt eftersom. Nu är den sista ölen uppdrucken och här kommer den kompletta listan. (Har lagt till tre andra sorter som jag redan hade hemma). Mycket Nöje!

Mahou Negra (Spanien).
Väldigt god mörk öl, inte för tung som mörk öl brukar vara och därmed är den väldigt lättdrucken! Lagom besk.
Betyg: 7.

Pistonhead, Plastic Fantastic (Sverige).
Alldeles för skarp och besk, inte min öltyp. Hyfsat fyllig men nästan lite vattnig. Plus för plastflaskan!
Betyg: 2.

Corona Extra (Mexico)
Typisk vattnig smak för den typen av öl, men ändock mycket bättre smak än de flesta av de amerikanska kollegorna. Lagom drickvänlig och inte för besk, helt okej sommaröl. Glöm inte en skiva lime i flaskhalsen om man skall dricka den på Mexikanskt vis!
Betyg: 4.

Guinness Extra Stout (Irland).
Inte speciellt god, blev faktiskt lite besviken. Hade ett minne av att den skulle vara godare men då är det kanske skillnaden att dricka den på flaska eller på kran som gjorde skillnaden? Besk och lite konstig vattnig känsla, trots sitt mörka innehåll.
Betyg: 3.

Heineken Premium Lager (Nederländerna).
God lättdrycken ljus öl som egentligen passar när som helst. Dock ingen superöl utan tillhör segmentet alldaglig vardagsöl!
Betyg: 6.

Steinlager Pure (Nya Zeeland).
Besk men inte för besk. Väldigt ljus och lätt med fyllig citrussmak. Inte tokigt alls och en av testets positiva överraskningar.
Betyg: 6.

Zatec (Tjeckien).
Coolt att ölen är glutenfri, men annars faller ölen tyvärr under ”vanlig, lite tråkig öl” med lättdrucken typisk ljus öl. Helt ok.
Betyg: 5.

Zillertal Märzen (Österrike).
Ljus och lättdrucken, väldigt smakrik och fyllig. Perfekt mängd beska. Otroligt god tack vare den balans av smakerna som finns. Jag vet inte hur de lyckas att göra den så god, men de gör en komplett öl som man aldrig kan tacka nej till.
Betyg: 10.

Abott Ale (England).
God. Besk men inte överdrivet utan den samsas bra med en massa olika smaker i ölen. Hade dock önskat en lite fylligare smak bara.
Betyg: 6.

Tuborg Grön (Danmark).
Enkel ”mängd-öl”. Ingen höjdare utan egentligen en typisk öl som man köper billigt över gränsen. Ljus o lätt besk, anonym i smaken.
Betyg: 3.

Höga Kusten (Sverige).
Cool svensk ljus öl! Lagom besk och fyllig och jag blev positivt överraskad. Dricker denna gärna igen! Dock fanns det en bismak åt det vidbrända hållet som drar ner betyget lite.
Betyg: 6.

Warsteiner (Tyskland).
God ljus öl, fyllig. Lagom besk. Dock en lite konstig bismak som jag inte kan identifiera…
Betyg: 5.

Innis & Gunn (Irland).
Ett stort plus till romsmaken som gör ölen väldigt speciell och GOD! Fruktsmaken gör att det dyker upp en liten bakomliggande sötma som passar väldigt bra. Cool och hamnar i toppen!’
BETYG: 8.

Staropramen Dark (Tjeckien).
God mörk öl med kanske lite för mycket beska. Saknar mer kolsyra men det kanske bara var denna flaska som felade. Dock högt betyg för överlag bra och god mörk öl.
Betyg 7.

Jaipur (Indien).
Jag har druckit väldigt god öl från Indien men denna hamnade tyvärr i bottensegmentet. Den citrussmak som skulle göra ölen god har tyvärr blivit ölens fall. Ingen bra balans med någon av smakerna.
Betyg 2.

Saxxon (Sverige).
Nej nej nej nej! Jag vet inte riktigt hur den gjorde det men denna öl hamnade smakmässigt någonstans mellan använda kalsonger och avloppsvatten. Hoppa över denna om ni ser den, för det är bortkastade pengar…
Betyg: 0.

image

Annons

Svar

  1. Här kommer ett öl-tips från en som älskar öl och att testa nya ölsorter. Nils Oscar (lager), finns att köpa på systemet och kostar ca 19 kr (33 cl). Dyr men så otroligt god!!

    • Tack för tipset Iza! Skall minnas detta nästa gång jag är där 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: