Skrivet av: Torbjörn Svensson | 10 juli, 2013

Roma

Bild

För några veckor sen var vi i Rom, jag och Jenny och utan vår lilla ängel. Det var en kort visit på tre dagar, men vi valde göra resan för att kunna kombinera två olika nöjen. Dels var det att besöka Rom, som jag tycker är en av världens finaste städer, och dels var det för att passa på att se en konsert med mitt favoritband (Korn)! Eftersom Alva var hemma hos mina föräldrar så hade jag och Jenny bara oss själva att fokusera på – något som är guld att få göra ibland i livet som småbarnsförälder.
Något annat som var bra med att det bara var vi två på resan, var att Jenny nu kunde träda in fullt och hållet i rollen som ledsagare. En annorlunda och lite knepig roll enligt Jenny, men en roll som jag tyckte att hon skötte utmärkt.
Jag är ju en flitig käppanvändare, och tillsammans med en ledsagare så är det guld att kunna ta sig fram i olika miljöer. Vi märkte redan på Kastrups flygplats hur allting går smidigare när man ”visar” att man är synskadad. Säkerhetskontrollen går smidigare, på- och avstigning på flygplanet går mycket smidigare eftersom att personalen hjälper till och man hamnar i VIP-gruppen som stiger på/av först. Så var det även på Roms flygplats.
Väl på olika kommunikationer får man lite förtur och ute i den hektiska trafiken, och ibland folk, så hjälper KITT (min käpp) mig ovärderligt genom att plöja väg. Så oumbärligt som synskadad att ha den hjälpen! Jenny kände sig väldigt ovan, men jag tyckte hon gjorde ett väldigt bra jobb! Hon pratade med mig om lika hinder på vägen som trottoarkanter, nivåskillnader, håligheter, folk och tusen andra hinder som seende inte ”ser” som hinder. När man gick i folkmyllret så kan jag garantera att 90 % flyttade sig ur min väg tack vare Jenny och KITT. De resterande 10 % är inga problem eftersom jag är van i att stöta i folk hur många gånger som helst och ser detta som en enorm vinst att använda käpp versus utan käpp.
Samtidigt som Jenny gjorde allt det jobbet så hade vi en härlig tid i staden. Underbar stad och åker mer än gärna dit igen!

(hur gick konserten då? It was wounderful time with the greatest band in the world and the best woman in the universe 🙂 )

//T


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: