Skrivet av: Torbjörn Svensson | 2 maj, 2013

Birthday

Snart är det dags för mig att fira min födelsedag! Och det kommer bli tufft men riktigt kul! Den riktiga dagen är ju den 1 maj, men eftersom den i år ligger mitt i en vecka så kändes det skönare att ta firandet lördagen efter. Jag bestämde mig, efter många om och men, för att ha öppet hus för de inbjudna (dvs man får dyka upp när som helst mellan två klockslag). Detta för att ”sprida ut” gästerna under dagen så jag inte behöver stå där med alla på en gång. Dessutom för enkelhetens skull så beställde vi smörgåstårtor för att slippa göra maten. Papptallrikar och plastbestick räddar mig och Jenny undan ett hemskt diskberg som hade tagit knäcken på den bästa!

Men det kommer bli tufft, jag kommer vara riktigt sliten efter en sådan dag, men jag kan inte stänga mig ute från allt bara för att jag har ett problematiskt handikapp. Jag vet att Jenny och Alva (och jag själv) får lida flera dagar efter när jag kommer vara ett lik men NEJ, JAG FÅR INTE SLUTA LEVA! Jag får istället försöka anpassa en sådan tillställning så mycket det går efter mina förutsättningar. Det är därför vi fixat smörgåstårta, papptallrikar osv som gör själva arrangemanget enklare. Samt att jag kommer försöka spara energi under dagen, ta emot så mycket hjälp jag bara kan och strategiskt placera mig för att slippa anstränga mig för mycket med syn/hörsel.

Man måste prioritera i livet, och särskilt om man har DövBlindhet som ens ok att bära. Jag får välja bort mycket i livet som andra kan unna sig och jag kan känna en saknad över det jag missar. Men ibland tar man striden och väljer något som är kämpigt och som tar av energikontot men fyller på glädjekontot. Och jag väljer att ha en sådan här underbar dag med min underbara familj, släkt och mina fantastiska vänner! Skall bli så kul!!!! För vid livets slut så kommer jag inte att minnas de dagarna som jag satt hemma bakom ett regnigt fönster, blickandes genom tårarna. Utan jag kommer att minnas de dagarna som jag satt där, mitt i centrum av händelserna, och njöt av att leva!

 

//T


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: