Skrivet av: Torbjörn Svensson | 9 april, 2013

Att dela med sig.

Härom dagen fick jag en fråga i ett mail om det skulle vara okej att citat ifrån min blogg används vid en utbildning. JA svarade jag givetvis, och kunde inte hjälpa att samtidigt bli lite stolt. Jag blir väldigt glad över att mina ord kanske kan användas till mer än för min egen skull att få skriva av mig. Att jag kan få chansen att sprida kunskap eller förståelse.
Jag hoppas att detta inte är en engångshändelse, för vad roligt det skulle vara att kunna dela med sig på fler sätt än att bara skriva rakt upp och ner.
Jag vill passa på att väldigt varmt rekommendera de andra bloggarna skrivna av DövBlinda som jag har på min länklista. Tina, Anne-Maj, Frida, för att nämna några, besitter stor kunskap att kunna skriva läsvärt om hur livet kan te sig med handikapp. Det är rätt skoj att det finns så många duktiga skribenter inom DövBlind-världen!

Det har väckts en tanke hos mig.
För ett antal veckor sen så åkte jag färdtjänst tillsammans med en blind kvinna. Nu till ålderns höst hade hon en massa historier att dela med sig, och tacksamt passar jag på att lyssna. Bland allt som den här damen hade hittat på i livet, så berättade hon om att hon brukade åka ut och föreläsa bland skolor om synskador. Och just DÄR plingade det till i min skalle. Vad kul det skulle vara att göra det! Att kunna åka ut och dela med sig om DövBlindhet, förståelse om handikapp ute i samhället, kunskap, information osv. Om att ta vara på livet, att inte ångra, slösa bort eller undvika livet.
Och inte bara föreläsa på skolor utan även arbetsplatser där det kan göra nytta. Att kunna nå ut till några, som senare längs med livet kanske kan använda den kunskapen. Vilken cool tanke!
Nu kanske jag svävar jag iväg lite här men jag är en stark anhängare av att kunskap ger ett bättre samhälle. Och att kunna dela med sig hade gjort mig väldigt stolt. Okunskap är det farligaste som finns, och jag skyr det som pesten!

När jag nu fick mailet, så stärktes min vilja att dela med mig om kunskap. Kanske blir det något jag sysslar med i framtiden och jag kommer hoppa på tåget om jag får chansen – utan tvekan.
Bloggen delar ju med sig information, även om dess första syfte har varit att jag skall få skriva av mig. Men jag inser ju att de flesta som läser den har ju någon anknytning till dess innehåll, mig personligen eller min situation. Så om jag en dag får möjligheten att vidareutveckla detta så kommer jag bli väldigt glad.

Over and out. //T

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: