Skrivet av: Torbjörn Svensson | 22 januari, 2013

Dags att ventilera

Dags att ventilera.

Efter att ha hört mer (och mer?) om vad folk tycker om SverigeDemokraterna, invandring och Islam så inser jag att vi börjar skriva ett kapitel i vår historia som vi kanske inte kommer att vara så stolta över i framtiden.

Invandringen tycker jag är inget problem, definitivt inte, för vi behöver folk utifrån för att kunna utveckla samhället och Sverige så vi inte fastnar i utvecklingen. Det är fullständigt normalt att folk flyttar runt i jakt på att få en bättre vardag och så måste det förbli. Så är det i hela världen. Däremot så är det svenska systemet ett misslyckande när vi kommer till att ta hand om och integrera människor in i samhället. Vi kan knappt ta hand om de som verkligen behöver hjälp, och gör vi det så misslyckas integrationen totalt. Att placera folk som är av utländskt härkomst i samma förort, stadsdel eller område är fullkomlig idioti. Då får man ingen chans till att träffa andra svenskar och bilda kontakter som så väl behövs för jobb och utveckling. Och detta är en grogrund för utanförskap, kriminalitet och desperation. Lägg då till att de ansvariga till systemet mer än väl skjuter på problemet och gör ”tillfälliga” lösningar till allt. För hur mycket vi än skyller på jobb- och bostadsbrist, att vi inte har ekonomi eller möjlighet till att förändra systemet så blir det inte bättre förrän vi…förändrar systemet. Och där är vi ansvariga, inte de som kommer hit.

Sen har vi ju oss svenskar. Fördomar är ett jävla gissel och ett svårt gissel att bli av med.
Men för att fråga sig lite:
Varför sväljer vi all sorters negativa uppgifter om invandring/invandrare så fort det uppstår? För de flesta fördomar är ju…just det – fördomar. Det är inte mycket det är substans i, dessa ”fakta” som folk kan ibland komma med, för hur ofta tar just DU reda på om det du hört verkligen stämmer? Och hur kommer det sig att de som knappt stöter på människor från andra kulturer har de starkaste åsikterna mot dem? Som att ”Arne” som bor i inre Norrland, som stöter på en invandrare kanske en gång om året, kan uttala sig starkt emot dem? Märkligt det där…upplever att inskränkheten ökar, eller är det fler som bara säger det öppet?

Förresten vad tänker du på när du hör ordet invandrare? Mörkhyad, slaviskt ursprung, muslim eller asiat? Men varför tänker du inte amerikanare, engelsman, tysk eller en dansk?… Menar t.ex. SD eller en rasist att vi skall stänga ute européer också?
Men när vi pratar om SD, så vad är tanken egentligen? Är det inte skrämmande att de får ett sådant starkt stöd baserat på svenskens fördomar och rädsla? Tittar man på vem som röstar på just SD så är väljargruppen överhängande lågutbildade människor från mindre orter och på landet. Alltså de som träffar på invandringsproblematiken minst men hör tydligen mest vad nyheterna säger. Nu är inte jag speciellt insatt i SD övriga politik men frågar man dem som kan ämnet så är det en svag och ohållbar politik. Så varför röstar vi på dem?

Islam ja…man kan INTE säga att muslimer och Islam är problemet till världens problem. Kvinnoförtrycket, hatet mot andra religioner och fundamentalismen finns mycket väl i de andra religionerna så som kristendom, judendom, hinduism osv. Det handlar inte om religionen när problemen dyker upp, utan om fattigdom. En stor del av muslimerna är fattiga, desperata och detta är en bra grogrund för fundamentalism, fördomar och okunskap. Jag lovar, hade det varit kristna som varit merdelen av de fattiga så hade de fått bära samma skuldtäcke som muslimer får göra idag.
Det många missar är att det finns en stor del muslimer som har det välställt som med västerländska mått. De är varken fundamentalister eller extremister. De lever ett vanligt liv precis som du och jag och har varken några idéer på att utföra terrordåd eller hamna i krig.

Fattigdom är farligt…men okunskap är enormt farligt.

Och snälla tro för helvete inte att vi inte kan få uppleva en ny förintelse igen, att vi har lärt oss läxan om nazismen. För ge oss ett antal år av sämre ekonomisk tillstånd, arbetslöshet och fördomar så kommer vi göra exakt samma illdåd om någon, precis som Hitler gjorde, kan lova oss en bättre framtid genom att utnyttja folks okunskap.

//T

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: