Skrivet av: Torbjörn Svensson | 30 december, 2012

Tech

Jag längtar så efter min dator, min anpassade dator. Jag märker att jag har så betydligt svårare att sitta och skriva på vår bärbara, det tar så mycket onödig energi och jag blir bara frustrerad över att jag inte ser vad jag skriver. Och det tar ju bort glädjen att skriva.

Märker även att jag har svårare att se på en vanlig tv, kan t o m välja bort att titta ibland bara för att jag sliter ut mig. Suck..det är grymt jobbigt detta…

En tanke som slog mig när jag sitter och skriver, är att jag måste leta upp min diktafon. Jag inköpte den för ett tag sen för att kunna anteckna verbalt när man är ute och gör annat. För det är när jag gör annat som mina bästa idéer till berättelser ploppar upp.  Jag älskar att skriva och hoppas på att min nya dator skall hjälpa mig med detta. Hur som helst tänkte jag att diktafonen skulle kunna hjälpa mig mer i vardagen så jag kan använda mig mer av anteckningar utan att skriva/läsa.

Min slinga skall jag också börja använda, det är värdelöst att höra i mobiltelefonen på vanligt sätt. Jag hör väl typ 10% och resten får jag gissa mig till. Inte hållbart precis. Och tillsammans med min portabla slinga som jag använder ute i verkligheten så hoppas jag kunna uppfatta mer.

Önskar faktiskt att jag skulle kunna skaffa mig en Ipad och en Iphone. Kostar grymt mkt och jag hoppas på att kanske landstingen kan till slut skriva ut Apple för oss dövblinda. Apple har faktiskt lyckats göra produkterna handikappsvänliga, vilket jag märker när så fort jag får låna och testa. Tillsammans med olika appar och tillbehör är IPad/Iphone grymt bra för oss synskadade/dövblinda. Vill man läsa mer om hur så rekommenderar jag att man läser Anne-Majs blogg där hon tar upp ämnena. Hon är sannerligen en pionjär och förebild för oss andra!

Så jag får väl vara jäkligt glad över att jag lever nu och inte på 1500-talet, för tekniken idag gör ju mitt liv lite mer drägligare än vad medeltiden hade kunnat erbjuda.

//T


Responses

  1. Hej! tack för meddelandet på min blogg! Ang iPhone får man i kronobergs län 3500 att köpa hjälpmedel för dvs, iPhone. Detta beror på att landstinget betalar för vad en talsyntes kostar, dvs 3500 och sen får man själv lägga till resten. jag har en iPhone och det funkar jättebra!

    • Hej! Var så lite så 🙂
      Jaså, detta måste jag kolla upp om det gäller i Skåne också? Right on!

      Ha det!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: