Skrivet av: Torbjörn Svensson | 30 november, 2012

Betraktelser via käppen.

Jag hade min synpedagog här igår för käppträning. Det ingår i det nya livet att använda käppen och att ”käppa”  bra för att underlätta för mig. Men tydligen har jag redan lärt mig det jag skall och jag behöver inte träna med synpedagogen något mer. Jag fick käppen för två veckor sen och då fick jag bara några tips på hur jag skall hålla och röra den. Sen har jag använt den så mycket jag bara kunnat för att få in en bra känsla och givetvis få hjälp när jag är ute och går. Men så var det dags för första käppträningen igår…och sista. För jag har tydligen redan lärt mig tekniken, *stolt* 🙂

En annan sak med käppen är att jag använder den att ”se” med, och därmed gör man några oundvikliga observationer. Som t ex:

*Att ojämna plattor, kullerstenar och grov/dålig asfalt är en pina!

*Att på vissa ställen, speciellt inomhus på ställen som Knutpunkten (Helsingborg) där det är plant och fint att käppa, njuter man! Känns som man känner hårstrån från en fluga på sådana fina golv!

*Att de flesta som ser mig komma med käppen flyttar sig eller underlättar för mig.

*Att Ogräs is a Fuckin Pain In Ass, eftersom de växer upp mellan plattor, kantstenar osv. Käppen FetStannar liksom!

*Att jag på första gången på hundra år slipper glo i marken när jag går!

*Hur känslig man blir i handen av att känna av allt på marken.

*Att när det är miljöer som jag inte ser ett piss, så är den en livräddare!

 

Käppen ja….nu börjar det dra ihop sig för att ge ett namn åt de båda. Min markeringskäpp har jag enkelt och smidigt döpt till Mark, ur ordet MARKeringskäpp. Och med den riktiga käppen står det mellan CC, ifrån engelskans uttal av bokstaven C, see, dvs att man utalar den see-see som att se-se. Och sen det mer ologiska namnet KIT ifrån den fullkomligt urusla tv-serien Knight Rider, med David Hasselhoff (brrr) i huvudrollen. Den talande bilen i serien heter KIT. Vilket det blir vet jag inte än.

Önskar er alla en skön helg!

 

//T

 

 

Annons

Svar

 1. Jäkligt smarta namn! Fast det där med Knight Rider och Kit säger mig ingenting, jag är nog för gammal 😉 CC sätter jag en krona på och David Hasselhoff säger jag ”brrr brrr” om!

  Ha en bra helg! (Säger hon som ska på rajtan tajtan ikväll. Eller ja, på vin- och tapasbar med en kompis, då.) Kram från Tina

  • Skönt att vi har samma åsikt om David Hasselhoff – det räddar min helg! 🙂
   (det lutar åt KIT just nu)

   Hoppas du hade riktigt kul Tina, ha en skön helg! Kram

 2. Dodo dododododo dododo dodododododo (svårt att få till det med musiken men jag antar att du vet vad jag syftar på och vad jag då tycker att du borde namnge den till) =)

 3. Kanske namn från nån i Korn?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: