Skrivet av: Torbjörn Svensson | 22 oktober, 2012

Oj då!

 

Har man ett synfält som är som en hushållsrulle på avstånd så är det svårt att se även de mest uppenbara saker

Det fick jag erfara för en vecka sen.

Jag kilade ner med Alva till Ica Nära för att köpa något lätt. Väl vid kassan så tänkte jag betala kontant, plocka fram en tjuga och tänker räcka fram den till kassörskan. ”Plong! Rassel! Kras”! Vad var det??? Kortläsaren var tydligen där jag sträckte fram handen… Fast nu låg den på golvet och såg lite sådär…mindre hel ut.

”öh oj” – säger kassörskan irriterat. ”öh oj” säger jag, men klämmer fram rätt snabbt ”eh, jag är synskadad så jag missade den totalt”

”NÄMEN oj!! Ja men det ÄR INGEN fara”, klämmer kassörskan fram och ändrar attityd direkt till det bättre. Så hon tar tjugan och ger mig kvittot. ”Gå du det fixar jag” säger hon. Och jag tar Alva i vagnen, hör henne ropa ”hejdå!” när jag smiter ut…utan att känna ett dugg pinsamhet!!!


Responses

 1. ”Synskadad”… Du e tuff du! =D Det ordet tog mig nämligen – alldeles för – många år att bli bekväm med att använda, men ”Oj då!” vilken enorm skillnad man får i bemötandet! Oavsett om man råkat välta ut någons ölglas, knuffa ner deras kortläsare eller bara helt enkelt sprungit in i någon. ”Oj jag såg dig inte!” eller ”Förlåt, jag ser inte så bra.” tolkas mer som vanlig ouppmärksamhet, har jag märkt.

  Nej varför skulle du egentligen skämmas. Det var ju också ett idiotiskt ställe att ha en kortläsare på, mitt framför kassan! 😉

  Kram från Tina med liten bula i skallen…

  • Visst e jag! *sträcker på mig och drar i hängslerna* 😛 Du har rätt med observationerna, för om man säger att man har ett handikapp så slipper man de flesta irritationsmomenten (inte alla men de som fortfarande stör sig kan ju sticka o brinna). Och det där med kortläsaren, jag får gå o se om det sitter en ny där o testa den med, med en rejäl smäll! 😛

   Och jag hoppas verkligen att bulan har försvunnit nu! Stor kram!

 2. Härligt att höra att folk visar sån hänsyn, hon verkade allt veta vad ordet serviceinriktad betyder =) Så bra att du rakt ut berättar om din synskada också! Tjatar alltid på Holger att han ska berätta om hörselskadan när han för tionde gången säger till telefonförsäljaren, ursäkta jag hör lite dåligt… Tror det underlättar mycket i vardagen att säga att man har ett handikapp istället för att säga att man hör/ser lite dåligt för sånt verkar inte folk förstå ett skvatt av vad det betyder. Såklart det inte är något att skämmas över! =)

  • Kommer Holger att förstå fördelarna med att berätta? 😉 Hoppas så, han skulle tjäna på det 🙂
   Tack Eva, kram på dig!!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: