Skrivet av: Torbjörn Svensson | 6 oktober, 2012

Tankar såhär på lördagen…

När vi hade AnhörigInfo senast…eller nu skall jag förklara lite närmare vad AnhörigInfo går ut på:

Jag bjuder in de som jag tycker behöver gå på Infon, dvs familj och vänner som jag umgås mycket med och som det finns en nytta med att de förstår mitt handikapp. Dels för att underlätta för mig själv i vardagen, men också för att folk omkring mig skall ha förståelse för hur det är och varför jag gör/är som jag är. Själva Infon håller DövBlind-enheten i. Och kort och gott så får alla testa hur det är att ha mitt handikapp. Man får goggles (stora heltäckande glasögon, påminner om skidglasögon) som har mitt synfel, dvs man ser bara igenom ett litet hål på 4-7 grader, och man får hörselkåpor. Det där med hörselkåporna är ju inte riktigt samma heller eftersom jag har bortfall på olika frekvenser och inte bara ett dämpande, men det duger 🙂 Sen får man orientera sig i olika miljöer och bland annat testa att göra sig en macka och fika med tillbehör. Låter inte så svårt? Testa själv säger jag 🙂 Samtidigt berättar kuratorer och pedagoger väldigt proffsigt och korrekt hur det är för mig att leva med Usher. Ungefär så går det till…

tillbaka till första meningen:

När vi hade AnhörigInfo senast…så blir jag återigen uppmärksammad på hur olika folk reagerar på mitt handikapp. Vissa tar till sig det direkt och försöker förstå och hjälpa, medans andra kan istället inte vilja ta till sig det utan smått förneka eller undvika. Jag förstår helt klart att det kan känslomässigt vara för mycket att ta in, att man helt enkelt inte klarar av hantera det. Eller så vill man inte förstå? Jag vet inte, men jag kan säga kort: jag mår bäst av att man förstår situationen. Att inte acceptera eller vilja förstå (detta menar jag inte bara Infon utan annars också) gör mig bara mer ledsen. För saker är ju som det är, och det går inte att förändra utan det är ju bara att göra det bästa av det man har och njuta av de saker i livet som är viktiga.

Jag ser med spänning fram emot nu på mån då nästa AnhörigInfo hålls, då bland annat min fru och mina föräldrar kommer deltaga.

Peace and Love, liksom 😛 //Tobbe


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: